EJDJ

Mijn allereerste project was Cafe Restaurant Toomeloos in Amsterdam in 1986. Dat project betekende voor mij het startpunt van een fantastisch vak dat ik tot aan vandaag de dag nog steeds met heel veel plezier beoefen. Nadat ik in 1988, cum laude, afgestudeerd ben aan de T.U. Delft ben ik met Jan Frederik Groos, Groos de Jong architecten begonnen. Daar hebben we ons in tien jaar tijd kunnen ontwikkelen met opdrachten die zich met name richtten op de serie woningbouw. In 1998 zijn wij mede-oprichters geweest van OIII architecten. Een groot en veelzijdig bureau met (toen) ruim dertig medewerkers en met zeer uiteenlopende opdrachten vooral in Nederland maar ook in een aantal andere landen binnen Europa. Ik heb daar kunnen werken aan fantastische opdrachten en prijsvragen.
Op deze pagina zie je er daar een paar voorbeelden van.

Sinds 2004 heb ik mijn eigen 1-mans architectenbureau. Ik leg me voornamelijk toe op het maken van ontwerpen van woonhuizen voor particulieren. Dit zijn volledig nieuw gebouwde huizen, of grote verbouwingen en of uitbreidingen. Mijn streven bij deze opdrachten: het maken van een maatkostuum. Ieder mens, koppel of gezin heeft zo zijn eigen opvattingen als het gaat om wonen. Ik vind het belangrijk om daar goed naar te luisteren en naar te kijken en vooral vragen te stellen. Alles om te komen tot een ontwerp dat specifiek is toegerust op die wensen. Het resultaat is eigenlijk altijd een heerlijk huis voor de opdrachtgevers. En dat kan ook bijna niet anders want ze zijn bij alle beslissingen nauw betrokken.
Als je door de beelden geïnteresseerd bent geraakt en je loopt rond met plannen voor een verbouwing of een nieuw huis, neem contact met mij op, dan kijken we samen wat ik daar als architect voor zou kunnen betekenen.
Het is ook altijd mogelijk om een paar projecten te gaan bekijken.

Blog op WordPress.com.